Alles over het Lyme protocol

Lyme protocol

Het Lyme protocol is een protocol die is gebaseerd op het herstel van de ziekte van Lyme. Lyme is een ongrijpbare ziekte die wordt veroorzaakt door de Borrelia bacterie. Deze bacterie zorgt er voor dat je immuunsysteem wordt aangetast waardoor er weer nieuwe bacteriën kunnen groeien. Het Lyme protocol is gebaseerd op nieuwe inzichten waardoor je van Lyme kunt herstellen. Een aantal pijlers binnen dit protocol zijn onder andere leefstijlverandering, muziek, meditatie en het verminderen van straling. Hieronder worden de specificaties uit dit protocol verder toegelicht.

De pijlers van het Lyme protocol

Het Lyme protocol bestaat uit verschillende pijlers waardoor je bewuster gaat leven. Allereerst wordt er gebruik gemaakt van diverse middelen om de bacterie tegen te gaan. Hier kun je via het internet meer informatie over vinden. Ten tweede wordt er ingegaan op leefstijlverandering. Hiervoor is ook een online programma gemaakt die je tools geeft voor verschillende leefstijlaanpassingen. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op welke voeding verstandig is om te eten en hoe je jezelf beter kunt beschermen tegen straling. Ook mediatie maakt een prominent deel uit van het protocol. Er zijn verschillende meditaties beschikbaar die je kunt uitproberen. Vaak wordt het aangeraden om in de ochtend en in de avond te mediteren. Maar het hangt er natuurlijk vanaf wat voor jou het beste werkt.

Andere pijlers binnen het Lyme protocol

Ten vierde kan muziek een helende werking hebben als je van Lyme moet genezen. Verder kan het voor sommige mensen helpen om een consult te boeken waarbij lichaam, geest en ziel centraal staan. Het zesde onderdeel van het protocol heet ‘remember’. Hieraan zit een training verbonden waarbij het doel is om emotionele blokkades weg te ruimen. De laatste pijler van het Lyme protocol wordt het verminderen van straling genoemd. Er wordt gespeculeerd dat straling ervoor kan zorgen dat je nog steeds erg moe blijft. Met een stralingsanalyse kan er worden gekeken welke bronnen van straling in je eigen woning zitten. Dan kun je laten onderzoeken hoe je deze straling kunt verminderen.