Behandeling in Ridderkerk voor HSP kenmerken

HSP kenmerken Ridderkerk

Op zoek naar een behandeling in Ridderkerk voor HSP kenmerken?  Wanneer je HSP kenmerken hebt ervaar je prikkels vaak intenser dan andere mensen. De letters HSP staan dan ook voor Highly Sensitive Person, oftewel hoog sensitief persoon. Hierdoor komen prikkels en signalen intenser binnen. Dit komt door je brein ze op een andere manier verwerkt. Bij ‘normale’ mensen zit er een soort filter in het brein waarmee prikkels worden gefilterd. Wanneer je HSP kenmerken hebt is dit filter een stuk minder of is in zijn geheel niet aanwezig.

Herkennen van HSP kenmerken

In veel gevallen kun je op een eenvoudige manier herkennen wanneer iemand HSP kenmerken heeft. Vaak rapporteren mensen met HSP kenmerken dat ze veel onrust hebben in hun hoofd. Ook is het vaak zo dat HSP’ers een laag zelfbeeld hebben. Doordat je veel onrust ervaart kan het zijn dat je chronisch vermoeidheid raakt. Energie en vitaliteit zijn dan ver te zoeken. Om beter te leren omgaan met HSP kun je kiezen om je te laten behandelen door een coach. Vaak wordt dit gedaan aan de hand van persoonlijke gespreken. Je krijgt tools aangereikt om beter om te gaan met HSP. Het doel is dat je hierdoor meer rust zult ervaren in het dagelijks leven.

Leren omgaan met HSP kenmerken

Als je beter leert omgaan met je hoog gevoeligheid leer je om lichamelijke stress tegen te gaan. Wat ook vaak wordt gezien bij hoog gevoelige mensen is dat ze niet zo goed beslissingen kunnen nemen. Hierdoor raak je jezelf kwijt en weet je ook niet meer zo goed waar je nou voor staat. Dit kan invloed op je gehele welzijn. Met een coach kun je hier verandering in brengen. Er wordt vaak een behandelplan opgesteld waarin jouw wensen centraal staan. Het doel is om te onderzoeken hoe HSP je juist kan helpen. Verder is de coaching heel praktisch van aard doordat je tools krijgt aangereikt die toepasbaar zijn in het dagelijks leven.