Tips voor het kopen van een voerboot

Voerboot kopen

Ben jij een fanatiek visser en zoek je manieren om jouw vistechnieken te verbeteren? Dan is het wellicht tijd voor de aanschaf van een voerboot. Dankzij de toenemende populariteit van voerboten is het assortiment met de jaren enorm uitgebreid. Het brede aanbod maakt de keuze niet makkelijker. We hopen dat deze blog je kan helpen bij het kopen van een voerboot.

Welke voerboot moet ik kiezen?

Hou alvorens de aanschaf van een voerboot de volgende zaken altijd in gedachten:

  • Bepaal vooraf je budget. Je kan het zo gek maken als je zelf wil: er bestaan voerboten van een aantal euro’s en er bestaan voerboten van duizenden euro’s. Als je fanatiek aan de slag wil met je voerboot en deze vaak zult gebruiken, investeer dan in een voerboot van duurzaam materiaal. Deze zal langer meegaan!
  •  Denk na over je visomgeving. Waar vis jij vooral? Voor een groot meer zal je een ander soort voerboot nodig hebben dan voor een klein meer. Hetzelfde geldt voor weersomstandigheden. Als jij een paar dagen in de zomer vist en de rest van het jaar vrijwel niet, dan heb je een minder stevige boot nodig dan wanneer je ook in de ruigere seizoenen het water op gaat.

Voerboot extra’s

Voor voerboten bestaan ook een aantal accessoires. Om je voerboot in topconditie te houden, kan je investeren in een speciale tas voor je voerboot. Daarmee kan je jouw voerboot veilig vervoeren. Ga jij er graag lang vissen? Overweeg dan om een extra accu te kopen.

Overigens zijn geavanceerde voerboten vaak uitgerust met een dieptemeter en GPS-systeem. Steeds vaker worden er ook camera’s op voerboten geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan onderwatercamera’s, waarmee jij van een afstand kunt zien wat er rondzwemt om de bodem van het water. Of een camera bovenop de voerboot: hiermee kan je de boot perfect aansturen door de moeilijkste plekjes. Zo hoef je nooit meer bang te zijn je voerboot kwijt te raken.