Wat leer je tijdens een EHBO cursus

Kind EHBO Zaandam

Veel mensen willen graag een EHBO cursus volgen, maar weten niet goed wat ze ervan kunnen verwachten. Waarom is het volgen van een EHBO cursus zo belangrijk? En wat leer je nou precies tijdens zo’n cursus? We weten allemaal dat reanimeren een groot deel uitmaakt van de EHBO, maar dat is lang niet het enige wat je leert. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Thuis, op straat en op het werk kunnen zich gemakkelijk ongelukken voordoen, en dan is het fijn om te weten hoe je moet handelen. En naast de gewone EHBO cursus kun je ook nog kiezen voor de kind EHBO in Zaandam. Deze cursus focust zich voornamelijk op de ongevallen die veelvuldig voorkomen bij kinderen onder de twaalf jaar.

Ongevallen en ongelukken

Naast het reanimatie onderdeel, ligt de nadruk bij de EHBO cursus op wat je moet doen bij lichamelijke ongevallen. Dan praten we over de grote ongevallen zoals botbreuken, oogletsel en verstikkingen, maar ook over de kleinere ongevallen zoals verstuikingen en kneuzingen. Het is belangrijk om kennis te hebben wat betreft deze ongevallen, zodat je weet hoe je adequaat kunt reageren. Zeker wanneer je kinderen hebt, is de kinder EHBO cursus onmisbaar. Tijdens de cursus leer je overigens niet alleen hoe je moet adequaat kunt reageren, maar ook hoe je een wond moet verbinden en wat te doen bij een brandwond.

Kennis over reanimatie

Maar er is tijdens de EHBO cursus uiteraard ook veel aandacht voor het reanimeren. Deze reanimatie bestaat voor een deel uit theorie, maar je krijgt ook de mogelijkheid om je reanimatie uit te proberen op een zogenoemde reanimatiepop. Bij de kinder EHBO cursus wordt er gebruik gemaakt van speciale baby- en kinder reanimatiepoppen. Daarnaast leer je ook hoe je moet omgaan met de AED, die momenteel al op veel plekken in Nederland te vinden is. Maar een EHBO cursus is natuurlijk één van de weinige cursussen, waarvan je hoopt de lesstof nooit te hoeven gebruiken.