Wat zijn sieraden?

Sieraden

Sieraden zijn lichaamsversieringen die van verschillende materialen gemaakt kunnen worden. Er bestaan meerdere soorten, zoals de oorbel, de armband, de ketting en de ring. De meeste sieraden kunnen zo gedragen worden, maar voor de oorbel moet er eerst een gaatje in je oorlel geprikt worden. Een armband wordt om de pols gedragen, de ring om een vinger en een ketting om de nek. Je bepaalt zelf of je alle soorten tegelijk draagt of dat je afwisselt. De een vindt het dragen van een ring bijvoorbeeld geen fijn gevoel terwijl de ander niet genoeg ringen kan dragen. Wacht niet langer en sla vandaag nog je slag met de aankoop van wat leuke sieraden!

 

Voor welke gelegenheden draag je sieraden?

De meeste mensen hebben een aantal vaste sieraden die ze dagelijks dragen, zoals een trouwring of een paar oorbellen die ze altijd in hebben. Toch zijn er ook een aantal sieraden die alleen met speciale gelegenheden uit de kast komen. Denk aan dat grote paar oorbellen die alleen bij die ene galajurk mooi staan of een enkelbandje die je tijdens de zomervakantie draagt. Als sieradendrager bepaal jij helemaal zelf welke sieraden je draagt en hoe die eruit zijn. Het meest populair zijn de metalen sieraden, die doorgaans in goud of zilver verkrijgbaar zijn. De kleur van dit metaal is geheel afhankelijk van jouw wensen. De een is nou eenmaal meer fan van goud terwijl de ander zich prettiger voelt bij zilver. Het leuke aan sieraden is dat je de stijl helemaal zelf bepaalt!

 

Waar koop je sieraden?

 

Sieraden zijn overal te vinden. Zo zijn er speciale sieradenwinkeltjes of zijn er kledingwinkels die ook een gedeelte ingericht hebben voor sieraden. Ook luxe warenhuizen hebben vaak een groot gedeelte besteed aan oorbellen, armbanden en noem maar op. Wanneer je bijvoorbeeld al weet welke ringmaat je hebt of welk merk je goed bevalt kan je je ook online oriënteren. Kies een mooie ring uit, doe hem in je mandje, reken af en verwacht het mooie sieraad binnen een paar dagen in huis!